Ο άνθρωπος που έγινε διάσημος από ένα μικρό εργαστήριο στο Ναύπλιο

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Κι εξαιτίας του φορτώνουν σακούλες ολόκληρες οι ταξιδιώτες

Μάζεψε συνταγές από τις γιαγιάδες της περιοχής.

Κι εδώ και 37 χρόνια φτιάχνει τον περίφημο χειροποίητο τραχανά του και τα χωριάτικα ζυμαρικά του.

Είναι ο κύριος Αναστάσιος Μάλλιος.

Είναι ο γκουρού του τραχανά.

Αξίζει να τον πετύχεις στο εργαστήριο του, στο κέντρο του Ναυπλίου και να σου πει τις πιο συναρπαστικές ιστορίες – διανθισμένες από λαογραφικά και κοινωνιολογικά στοιχεία- γύρω από το τοπικό ζυμαρικό που ανέθρεψε  γενιές ολόκληρες ( ο αυθεντικός χειροποίητος τραχανάς θεωρείται και σήμερα ιδανικό φαγητό για τα παιδιά)

Μας μιλά με θρησκευτική ευλάβεια για τα αγαθά της αργολικής γης και την τέχνη του.

Πάντοτε φρέσκο πρόβειο γάλα και χωριάτικα αυγά.

Πάντοτε ντόπιοι οι παραγωγοί.

Πάντοτε η ίδια αλάνθαστη συνταγή.

Ο τραχανάς κι οι χυλοπίτες του γράφουν και σήμερα ιστορία.

Για αυτό και ποτέ δε δέχτηκε να μπουν τα προϊόντα του στα ράφια μεγάλων super market, γιατί έτσι δε θα μπορούσε να κρατήσει την ίδια πατροπαράδοτη ποιότητα.

P.S. Καλομαγειρεμένο τραχανά του κυρίου Μάλλιου, μπορείτε ν’ απολαύσετε στο Όμορφο Ταβερνάκι.

Παραδοσιακά Χωριάτικα Ζυμαρικά “Απότ’ Ανάπλι”

Υιοί Αναστασίου Μάλλιου

Πολυζωίδου 6, Ναύπλιο

Werbung: pureblack.de

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi