Ε, Καράφλα! Δεν παίζεσαι λέμε!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ναι, ο τύπος δεν παίζεται.

Είναι φυσιογνωμία. Είναι κορυφαίος στον τομέα του, Head Chef σε διάφορες χώρες, πολυταξιδεμένος, πλακατζής, αλλά κι ο άνθρωπος που ονόμασε το διάσημο εστιατόριο του “Ο Καράφλας” από ΈΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

Ναι, αλήθεια, από στοίχημα!

Ο Δημήτρης Παντελίδης, ο Καράφλας- λόγω της… πλούσιας κώμης του- οικοδεσπότης στο εκπληκτικό εστιατόριο, που θα φας οπωσδήποτε, όταν φτάσεις στη Λέρο.

Γιατί όλο αυτό που θα ζήσεις είναι πραγματικά ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Το spot είναι το… φιλέτο του νησιού.

Δε χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, το βλέπεις.

Το απόλυτο ρομαντικό σκηνικό.

Αν πάτε ζευγάρι στη Λέρο και δεν περάσετε από κει… τότε τι να πω… κρίμα… κρίμα κι άδικο…

Πολύ γρήγορα, όμως, καταλάβαμε, γιατί- εκτός από τη θέα-  το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει τόσους φανατικούς επισκέπτες, που επιμένουν κι επιμένουν και ξαναεπιμένουν για τις γεύσεις του.

Ο Δημήτρης μας κερδίζει ΕΥΚΟΛΑ με το πρώτο πιάτο.

Είναι τρελό best seller και δική του έμπνευση:

Παστουρμάς από… φρέσκο τόνο!

Βγαίνει το ψητό μανούρι με καραμελωμένο μπαλσάμικο, σταφίδα, σουσάμι και ούζο και στα καπάκια, το πιάτο που αμέσως ξεχώρισα – γιατί μάλλον έχω ρίζες από το Περού, όπως βγαίνεις από Τιτικάκα, δεξιά, από κει είμαι: Λαβράκι σεβίτσε με τσίλι λαδολέμονο. Φυσικά “πειραγμένο” , όπως και όλα τα πιάτα από τον Δημήτρη.

Νιώσαμε τι θα πει να ξέρεις να μαγειρεύεις ψαρικά και να προτείνεις γεύσεις σε άλλο επίπεδο. Ξεχωρίζω τον τόνο ταρτάρ με ξίσμα πορτοκαλιού, βάση αβοκάντο και πίκλα τζίντζερ, τις φανταστικές γαρίδες στη γλυκόξινη σάλτσα (εκεί θα παίξεις και δεύτερη μερίδα) και το πεντανόστιμο – και αγαπημένο της Σοφίας- γαριδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης.

Ξαναβγαίνει από την κουζίνα ο Δημήτρης και τον βλέπουμε να κόβει βασιλικό από τη γλάστρα του….

Ήταν η τελευταία πινελιά πριν μας φέρει το απόλυτο must της βραδιάς: επική Αχινομακαρονάδα! 

Κι ο Δημήτρης και η Τόνια, η υπέροχη σύζυγος του, έχουν κόλλημα και με τα κρασιά- ρώτησέ τους ό,τι θες, θα σου κάνουν εξαιρετικές προτάσεις. Εμείς ήπιαμε ένα φανταστικό μοσχάτο ροζέ Αλεξανδρείας, ΠΟΠ Λήμνος

P.S. Ευγνώμονες για τις στιγμές που ζούμε στο νησί, επιστρέφουμε στον ανεμόμυλο, στο ξενοδοχείο μας. Κι αύριο το πρωί έχουμε Κάστρο, έχουμε να πάμε στην Κιουρά – το θέμα που θέλαμε από την αρχή να καταγράψουμε στη Λέρο- και φυσικά ν’απολαύσουμε το μαγευτικό Παντέλι!

Ο Καράφλας

Βρωμόλιθος, Αγ. Μαρίνα 854 00

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

Ποιο εστιατόριο είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό, που όμως το ανακαλύπτουν ταξιδιώτες απ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό που αντικρίζεις μοιάζει με σκηνικό ρομαντικής ταινίας. Αυτό που τρως μοιάζει με γαστρονομικό όνειρο. Αυτό που ζεις, δε μοιάζει με τίποτα

Read More »

Με παντρεύεσαι;

Σοφία: Κορίτσια, κορίτσια, προσέξτε με! Πέτρος: Εεε… Σοφία μου, ήδη μ’ αυτήν την εισαγωγή, έχουμε χάσει το ανδρικό κοινό… Σοφία: (σήκωμα φρυδιού)

Read More »

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi