Ρακόμελα, μεζέδες και εκπληκτικό κρασί στη Σίκινο.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η Σίκινος είναι ιδιαίτερη. Είναι ξεχωριστή. Μοναδική.

Θα το καταλάβεις και στο φαγητό της. Και στο πιοτό. Και στις παρέες.

Διαλέγουμε – όπως πάντα εντελώς προσωπικά κι αυθαίρετα- τ’ αγαπημένα μας:

ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ

Στο Κάστρο, στη Χώρα, μέσα στο γραφικό δρομάκι.

Οικογενειακό, με υπέροχα μαμαδίστικα μαγειρευτά.

Αλλά κυρίως κάνε focus στο κατσικάκι. Αυτό είναι το σπέσιαλ.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΓΑΡΜΠΗ

Ακριβώς δίπλα. Εκεί, στη περατζάδα στο σοκάκι. Και κρέας και ψαράκι φρέσκο απ’ το καΐκι.

ΑΝΕΜΕΛΟ

Και το στενοσόκακο θα σε βγάλει για ρακή στο Ανέμελο. Εκεί μαζεύετε όλο το νησί το βράδυ. Όλη μια παρέα. Αυτό είναι η Σίκινος, θα το καταλάβεις αμέσως. Τσεκάρεις και την πορτοκαλόπιτα,ε! (έχει και κουκλίστικο… πριβέ στον πάνω όροφο).

ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ

Στο πιο μαγικό σημείο του νησιού για κρασί και φαγητό. Στο Οινοποιείο του Μάναλη. Δεν το χάνεις με τίποτα! Με ΤΙΠΟΤΑ!

Δες εδώ περισσότερα.

ΜΕΛΤΕΜΙ

Έχει γίνει γνωστό για τους σπιτικούς κεφτέδες του. Αν θες, τους παίρνεις μαζί σου στην παραλία στην Αλοπρόνοια, που βρίσκεται ακριβώς εκεί μπροστά. Εμπειρία άχαστη! 

P.S.  Η Σίκινος είναι πια ένα από τα ελάχιστα παρθένα νησιά της χώρας μας. Κρατά αυτήν την αλήθεια του παρελθόντος. Θα το καταλάβεις σε κάθε στέκι της, σε κάθε επαφή με τους ανθρώπους της. Δε θα βρεις ψεύτικες ευγένειες και υποκλίσεις. Ούτε πολυτέλειες. Όλα είναι απλά εδώ. Κι όσο πιο γρήγορα αφεθείς σ’ αυτό το πρωτόγνωρο χάσιμο, τόσο πιο γρήγορα θα γίνεις ΈΝΑ με την ψυχή του νησιού.    

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi