Κωνσταντινούπολη: Μην Ανοίξεις αυτό το άρθρο, Αν Κάνεις Δίαιτα…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μπακλαβάδες, Εκμέκ, Σιροπιαστά, Λουκούμια (ναι, Σοφία μου, κι αυτό με το αμύγδαλο και τη σοκολάτα, που δε σε προλαβαίναμε και το είχες εξαφανίσει), Κιουνεφέ, Καζάντιπί, Σεκέρ Παρέ κι όποιο άλλο θεϊκό πολίτικο γλυκό ψυγείου φανταστείς…

Σοβαρά, οι τύποι το ’χουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Εδώ θα βρεις καταστήματα, που πωλούν γλυκά και μοιάζουν με… κοσμηματοπωλεία!

Ο Hafiz Mustafa είναι εγγύηση, top όνομα εδώ και πάνω από 155 χρόνια! (θα βρεις μαγαζί του και στην Istiklal, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κωνσταντινούπολης).

Παντού, όμως, μπορείς να βρεις εκπληκτικά μαγαζάκια με γλυκά. Από τα μεγάλα παζάρια της πόλης, μέχρι το μικρό δρομάκι, θα υπάρχει local γλυκοπωλείο. Μη το φοβηθείς, δοκίμασε φάε, πάρε μαζί σου μπόλικες προμήθειες!

Η Σοφία δεν τρελαίνεται για λουκούμια, δεν είναι είναι το αγαπημένο της κι όμως εδώ έπαθε την πλάκα της! Είναι άλλες οι γεύσεις, σε άλλο level! Θα καταλάβεις αμέσως, στις πρώτες 10χιλιάδες θερμίδες, που θα πάρεις την πρώτη μέρα σου στην Πόλη.

P.S. Από τις μεγάλες αλυσίδες, μέχρι τα μικρομάγαζα είναι όλοι τους εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα μηχανήματα και συσκευασίες, ώστε να σου κλείσουν αεροστεγώς τα γλυκά, που θ’ αγοράσεις και θα στα βάλουν στα σωστά κουτιά, για να μην έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα στο αεροδρόμιο.

Όλα εύκολα, όλα μελετημένα.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

Κι Όμως, τo Ιστορικό Viktor Levi Wine House, Παραμένει ένα Κρυφό Διαμάντι για τους Ταξιδιώτες στην Κωνσταντινούπολη!

Βρίσκεται στην αγαπημένη μας περιοχή (στη Moda/Μόδι), στην αγαπημένη μας πλευρά της Πόλης (στην ασιατική, στο κοσμοπολίτικο Kadıköy/Χαλκηδόνα). Μαζί με το ελληνικό

Read More »

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi