ABELIONA RETREAT: Εδώ και Καιρό Θέλαμε Να Μείνουμε Σ’ Αυτό το Ξενοδοχείο. Κι Είχαμε Τα Δίκια μας!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ονειρευόμασταν μια διαφορετική εκδρομή, όχι, όμως, πολύ μακριά από την Αθήνα.

Κι έτσι σταμπάραμε την Αμπελιώνα, το χωριό της Μεσσηνίας, που συζητιέται παντού για την αναγέννηση του- λόγω των Apollo Trails, του εκπληκτικού αυτού δικτύου μονοπατιών.

3 ώρες από την Αθήνα.

Προορισμός μας μια μαγική τοποθεσία στο καστανόδασος, ανάμεσα σε 3 Νομούς – Αρκαδία, Μεσσηνία και Ηλεία.

Και φτάνουμε στο ορεινό χωριό – έκπληξη.

Πίνουμε το πρώτο τσίπουρο, έτσι για το καλό, στο Μαγαζάκι του Σπύρου και λίγα μέτρα πιο πάνω μας περιμένει το Abeliona Retreat, ένα πραγματικά ξεχωριστό κατάλυμα.

Το να μένεις εδώ είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ήδη σκάσαμε με το σπιτικό γλυκό του κουταλιού και τους ξηρούς καρπούς...

Χτισμένο στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού, μοιάζει σαν φυσική προέκτασή του. Ένα συγκρότημα με πετρόχτιστα κτίρια και πανέμορφα, άνετα δωμάτια με τζάκι.

Εδώ όλα είναι γαλήνια.

Αδειάζει ο νους.

Μας κάνει και καλές μέρες, φύγαμε για περπάτημα!

Δεν είναι τυχαίο πως έρχονται ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο για την πανδαισία της Φύσης, για ν’ ακολουθήσουν τα μονοπάτια, να διαλογιστούν, να κάνουν rafting στον Λούσιο, να φτάσουν στους Καταρράκτες της Νέδας, να δουν από κοντά το παγκόσμιο αριστούργημα που λέγεται Ναός του Επικούριου Απόλλωνα (ξεκινά μονοπάτι μέσα από το χωριό, που μετά από μια μαγική διαδρομή 3,5 ωρών σε οδηγεί στον Ναό!).

Στην κορυφή του συγκροτήματος υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο Yurt, αφιερωμένο στη yoga και σε κάθε είδους θεραπευτική δραστηριότητα.

(Μία εβδομάδα πριν φτάσουμε εμείς στο ξενοδοχείο ήταν ολόκληρο κλεισμένο από ένα group του εξωτερικού. Είχαν έρθει στην περιοχή για Silent Weekend Retreat, ένα ολόκληρο σιωπηλό Σαββατοκύριακο, για πλήρη αποτοξίνωση του μυαλού και το σώματος!  

Χμμμ… Δεν είναι κακή ιδέα να μείνει ένα ολόκληρο Σ/Κ σιωπηλή η Σοφία, για να το δούμε το θέμα…

Οκ, πλάκα κάνω, Σοφία μου, το αποσύρω…-

στο τσακ το γλιτώσαμε) .  

Απ’ τις ωραιότερες στιγμές, να ξυπνάς το πρωί σ’ ένα τέτοιο σκηνικό, να πίνεις το καφεδάκι σου (το φτιάχνεις παραδοσιακά στη χόβολη) και να κοιτάζεις τη θέα σ’ αυτό το μπαλκόνι.

Το πρωινό είναι άψογο.

Η απλότητα και η εντοπιότητα των βιολογικών προϊόντων κάνουν τη διαφορά. 

Στον ίδιο χώρο, με τα μοναστηριακά τραπέζια, θα τσιμπήσεις και το βραδινό σου. ΚΑΙ σωστό κρέας της περιοχής ΚΑΙ vegan επιλογές.

Φταίει το... βουνό, που φάγαμε πάλι...

Χουζουρεύουμε με τις ώρες, ξεκουραζόμαστε πραγματικά, αλλά κάνουμε κι υπέροχες εκδρομές (η Ανδρίτσαινα και η Καρύταινα θα σε γοητεύσουν), περπατάμε, παίρνουμε βαθιές ανάσες κι υποσχόμαστε να επιστρέψουμε το καλοκαίρι σ’ αυτόν τον πανέμορφο μυθικό τόπο.

Ατελείωτο αραλίκι...

P.S. Είναι ντροπαλός, δεν τρελαίνεται για φωτογραφίες. Αξίζει, όμως, πραγματικά να του μιλήσεις, αν τον πετύχεις. Είναι ο Σπύρος Αγγελόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από το Abeliona Retreat (πατέρας του ο Νίκος, ο αδερφός του σπουδαίου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η Αμπελιώνα είναι πατρίδα της οικογένειας). Από την χειραψία κιόλας και τα πρώτα του λόγια, θα καταλάβεις αμέσως πως είναι εκείνος που ενσαρκώνει όλη τη φιλοσοφία αυτού του ξεχωριστού εγχειρήματος ήπιου τουρισμού, της αναβίωσης του Αρκαδικού Ιδεώδους, μιας εναλλακτικής πολιτιστικής και φυσιολατρικής ταξιδιωτικής εμπειρίας.    

Abeliona Retreat

Facebook page

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi