Ταξίδι Στον Χρόνο: Εδώ Ζει η Παλιά Σκιάθος!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Περιπλανιόμαστε ράθυμα στα σοκάκια της Χώρας της Σκιάθου, χωρίς να βιαζόμαστε, χωρίς να μας νοιάζει τίποτα.

Σκέτη Απόλαυση! 

Περνάμε κι από το Σπίτι /Μουσείο του Παπαδιαμάντη και λίγο πιο μας περιμένει μια έκπληξη:

To Σκιαθίτικο Σπίτι!

Μια οικογένεια συντήρησε μόνη της αυτό το παλιό σπίτι του παππού Αγγελή στο κέντρο του νησιού, διέσωσε καθημερινά αντικείμενα κι οικογενειακά κειμήλια και μας παρουσιάζει σήμερα, μ’ έναν υπέροχο τρόπο, την καθημερινή σκιαθίτικη ζωή του περασμένου αιώνα.

Τα σεντούκια, τα φλιτζάνια, τα οικιακά σκεύη, οι πίνακες, τα ρούχα, οι στολές, ένα –ένα έχουν συντηρηθεί (μιλάμε για πολλή δουλειά) κι έχουν μπει στη θέση τους.

Κι επειδή εμείς λατρεύουμε το STORYTELLING και η πολύ γρήγορη και μοντέρνα ξενάγηση (μόνο 2 ευρώ είναι το συμβολικό ποσό της εισόδου) ήταν γεμάτη ιστορίες και λεπτομέρειες που μας γοήτευσαν.

Είναι ιδιωτική πρωτοβουλία το «Σκιαθίτικο Σπίτι» κι ένα μεγάλο #RESPECT από μας για την προσπάθεια στην υπέροχη οικογένεια Κωνσταντινίδη-Μάνεση (Μπάμπης και Ντίνα οι γονείς, Φωτεινή και Μαρένα οι κόρες, που συνεχίζουν επάξια την παράδοση).

Τίποτα τυχαίο, μόλις τους γνωρίσετε από κοντά, θα καταλάβετε, γιατί έχουν δημιουργήσει κάτι τόσο ζεστό, όμορφο και ουσιαστικό για το νησί.

Δεν θα βαρεθείς, δεν είναι κάτι που θα φάει ,χωρίς λόγο, τον χρόνο σου στο νησί. Πολύ γρήγορα θα μπεις στην όλη ατμόσφαιρα του παρελθόντος, θα μάθεις, να νιώσεις και θα φύγεις γνωρίζοντας λίγο καλύτερα αυτόν τον ευλογημένο αυτόν τόπο.

P.S. Πεταγόμαστε στο ξενοδοχείο μας, κανονίζουμε για αύριο το θαλάσσιο ταξί, που θα μας επιστρέψει στο Ψαροπούλι και φεύγουμε για φαγητό σε κορυφαίο στέκι του νησιού. Έχουμε κανονίσει παρέα, στο «Καρνάγιο» θα μας περιμένει κι ο αγαπημένος μας φίλος, ο Νίκος Τζούμας, του skiathoslife.gr  

Σκιαθίτικο σπίτι

Πολυτεχνείου, Σκιάθος 370 02

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi