Ζούμε σε Παραμύθι! Το Welove2travel στη Γέφυρα του Καρόλου!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Δηλαδή τώρα, όλο αυτό το ονειρικό σκηνικό είναι αληθινό;

Ένα από τα πιο γοητευτικά, πιο αναγνωρίσιμα κι εμβληματικά σημεία της Ευρώπης, η περίφημη Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα!

Ακολουθεί τρελό PHOTO STORY, γιατί στις 5 μέρες που μείναμε στην Πράγα, κάναμε ατελείωτες βόλτες στην πόλη και περάσαμε αμέτρητες φορές – σε κάθε πιθανή ώρα, με κάθε πιθανό καιρό- από αυτό το μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

515 μέτρα το μήκος της Γέφυρας, 30 τ’ αγάλματα που τη διακοσμούν (ρεπλίκες των αυθεντικών του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα) και την καθιστούν μια εντυπωσιακή υπαίθρια γλυπτοθήκη κι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σκηνικά του πλανήτη.

Πρόσεξε ιστορία:

H Γέφυρα ξεκίνησε να χτίζεται στις 9/7/1357, στις 5.31 το πρωί ακριβώς. Αυτό είχαν συμβουλεύσει οι Αστρονόμοι της εποχής τον Αυτοκράτορα Κάρολο τον ΄Δ – γιατί η σειρά των αριθμών 135797531 θα συνέβαλε στην καλοτυχία και στη μεγαλύτερη αντοχή του τεράστιου αυτού έργου (ε, δικαιώθηκαν οι άνθρωποι…)

By the way στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, βρίσκεται το διάσημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας – το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Πράγας.

Ανάμεσα στ’ αγάλματα θα δεις στο δεξί σου χέρι (όπως έρχεσαι από την Παλιά Πόλη) ένα μαύρο κάγκελο μ’ αστέρια και το ανάγλυφο του Αγ. Ιωάννη Νεπομούκ (ο εθνικός Άγιος της Βοημίας, ο Άγιος της Εξομολόγησης. Από εκείνη την πλευρά της γέφυρας τον έριξαν στο ποτάμι το 1729, αφού ήδη τον είχαν βασανίσει ).

Ακουμπώντας εκεί, οποιαδήποτε ευχή κάνεις εκείνη τη στιγμή, θα πραγματοποιηθεί!

Η Σοφία ευχήθηκε να πάμε στο Κάρλοβι Βάρι.

Και… θαύμα! Η ευχή της πραγματοποιήθηκε!

Περπατάς και μαγεύεσαι απ’ όσα βλέπεις.

Από τη μία πλευρά το Κάστρο της Πράγας…

Κι απ’ άλλη πλευρά του Μολδάβα το Νησί Κάμπα, η Βενετία της Πράγας.

Θα πετύχεις και τους εκπληκτικούς μουσικούς, που παίζουν κατά μήκος της Γέφυρας και δημιουργούν μια εντελώς κινηματογραφική σεκάνς, την ώρα που περπατάς κι έχεις και το σωστό soundtrack.

SPECIAL ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Πολλοί δεν ξέρουν πως μπορούν να δουν τη Γέφυρα του Καρόλου από ψηλά. Εσύ, όμως, ξέρεις:

Με του φτάνεις στην Γέφυρα, βλέπεις στ’ αριστερά σου στον Πύργο, μια μικρή πόρτα – που περνάς ίσα ίσα.

Μπαίνεις, ανεβαίνεις όλα τα σκαλιά κι από εκεί ψηλά έχεις ένα εξαιρετικό πλάνο της Γέφυρας.

(4 ευρώ το εισιτήριο για ν’ ανέβεις στον Πύργο).

Αν ξυπνήσεις νωρίς το πρωί θα βρεις ελάχιστο κόσμο στη Γέφυρα (τα πρώτα γκρουπ σκάνε μύτη από τις 8.30 περίπου- οι τρελαμένοι instagramers βρίσκονται εκεί νωρίτερα #truestory ), αλλά, μεταξύ μας, δε χρειάζεται να πιέζεσαι στα ταξίδια σου. Ναι, μετά έχει κόσμο, αλλά δεν έγινε και κάτι…

Καλά, πας κι αργά το βράδυ – αφού έχεις φάει στα σούπερ εστιατόρια και στα υπέροχα bars και τις μπυραρίες της Πράγας – κι είσαι μόνος σου! Όλη η Γέφυρα για πάρτη σου!

P.S. Με το που περνάς τη Γέφυρα και κατευθύνεσαι προς τον Άγιο Νικόλαο, το Κάστρο και το Μοναστήρι Στραχοβ, έχεις δίπλα σου το Μουσείο του Κάφκα, τον Τοίχο του John Lennon και τον Στενότερο Δρόμο της Πράγας. Είναι καλή ευκαιρία να τα επισκεφθείς. Απ’ την άλλη πλευρά της Γέφυρας, μπορείς να κινηθείς προς την μεσαιωνική Εβραϊκή Συνοικία.

Karlův most, 110 00 Praha 1

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi