Το Διάσημο Ταβερνάκι, που θα σου Προτείνουν Όλοι οι Ντόπιοι στην Πάργα!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ήταν ένα καλά κρυμμένο local μυστικό απ’ το 1960, αλλά εδώ και χρόνια έρχονται πλέον ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να φάνε στον Γιάννη, στο «Oasis Lekkas»

12 λεπτά δρόμος απ’ το ξενοδοχείο μας, 10 λεπτά απ’ την παραλία της Πάργας, βρισκόμαστε στην Αγιά (στον δρόμο για το χωριό, σταματάμε και στο εντυπωσιακό Κάστρο του Αλή Πασά).

Έξω μοιάζει μ’ ένα απλό κλασσικό ταβερνάκι – αν δεν ήξερες, μπορεί και να το προσπερνούσες βιαστικά. Μέσα μοιάζει μ’ ένα μικρό μουσείο, ένα αυθεντικά retro σκηνικό!

Ε, είναι σαφές, πως ο Γιάννης (ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού) είναι μανιώδης συλλέκτης παλιών αντικειμένων (ρωτήστε τη γυναίκα του, τη Γιούλη, να σας πει από πρώτη χέρι…).

Εδώ, στο φαγητό, τα πράγματα είναι απλά:

Ό,τι υπάρχει είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ποιότητας και σε φυσιολογικές τιμές.

Κι εξηγούμαι:

Απ’ το απίστευτο Γαλοτύρι Παραμυθιάς, που έρχεται στο τραπέζι, καταλαβαίνεις τι θα παίξει στη συνέχεια.

Η Κοτόπιτα κι η Ζυμαρόπιτα (η κλασσική, παραδοσιακή πίτα του χωριού) κι οι Κολοκυθοκεφτέδες είναι τα στάνταρ πρώτα της παραγγελίας σου!

Η μεγάλη δύναμη είναι σαφέστατα το κρέας:

αξεπέραστη Καπνιστή Χοιρινή Μπριζόλα (για τον Πέτρο, το κορυφαίο πιάτο!), λαχταριστά Παϊδάκια και… Κεφτεδάκια στα κάρβουνα!

 (Κι αν δεν είσαι του κρέατος, κανένα πρόβλημα! Για πάρτη σου παίζει σπιτικό μπριάμ, φασολάκια, γεμιστά, σουβλάκι με χαλούμι κτλ). 

Κι για το σβήσιμο… Φουντουκόπιτα (ΕΠΟΣ!) και amaretto απ’ τα χεράκια της Γιούλης!

Είναι τόσο ιδιαίτερο αυτό το στέκι, που τελικά δε μας φαίνεται καθόλου περίεργο, που το καλοκαίρι μαζεύεται κόσμος εδώ και για… jazz βραδιές (με μια εξαιρετική μπάντα, που παίζει live!)

P.S. Πριν φύγεις για καφέ προς τις παραλίες της Πάργας, παίρνεις προμήθειες! Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ψαγμένο local μαγαζάκι, «Τα Παραδοσιακά Ζυμαρικά της Γεωργίας». Αυτά μας αρέσουν, μας ξέρεις! Κάναμε τα ψώνια μας κι όλα όσα πήραμε εκτιμήθηκαν δεόντως από συγγενείς και φίλους πίσω στην Αθήνα!

- Πασχάλη, να πάρουμε και Λαζανάκι; - Ε, ναι, αλίμονο!

Oasis Lekkas

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi