Η θέα προς την Πάργα κόβει την ανάσα.
Ο Αλή Πασάς ήθελε να βλέπει την ανυπάκουη πόλη από ψηλά.


Έτσι έκανε με όποιον τόπο «έβαζε στο μάτι».
Κι έτσι, το 1814, έχτισε αυτό το επιβλητικό πολυγωνικό φρούριο- 6 χιλιόμετρα μακριά της, στην Ανθούσα!
(by the way, ο μεγαλομανής Αλή Πασάς «αγόρασε» τελικά την Πάργα απ’ τους Βρετανούς, πέντε χρόνια αργότερα, για 150 χιλιάδες λίρες).



Εδώ είναι πιο wild το σκηνικό (σε σχέση με το περιποιημένο βενετσιάνικο Κάστρο της Πάργας, στο οποίο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και θα κάνεις βόλτα και θα πιείς τον καφέ σου και θα βγάλεις εντυπωσιακές φωτογραφίες προς την παραλία).


Η Πάργα κι ο Βάλτος (μια απ’ τις κορυφαίες παραλίες -εκεί βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας) μοιάζουν δίπλα, σαν να μπορείς ν’ απλώσεις το χέρι και να τ’ αγγίξεις.
Μπροστά σου απλώνεται όλο το Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί μέχρι κι η Λευκάδα!
3 χιλιόμετρα απ’ το Κάστρο, πάμε για καφέ στον Καταρράκτη της Ανθούσας (special spot φυσικής ομορφιάς, λίγα μέτρα απ’ το κέντρο του χωριού).



P.S.Ένα 8λεπτο από το Κάστρο του Αλή Πασά, βρίσκεται η Αγιά. Εκεί στο χωριό, μας περιμένει σπέσιαλ φαγητό!