Πρέπει Να το Ζήσεις Αυτό! Εκδρομή στις Πηγές του Αχέροντα!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το περιμέναμε πως και πως, απ’ όταν σχεδιάζαμε τις Διακοπές μας στην Πάργα. Έχουμε ήδη κάνει τα μπάνια μας στις εκπληκτικές παραλίες της περιοχής, έχουμε φάει εκπληκτικά (εδώ, εδώ κι εδώ), έχουμε βολτάρει ασύστολα και τώρα αφιερώνουμε μια ολόκληρη μέρα στο μυθικό ποτάμι, στον Αχέροντα!

Προηγήθηκε αξέχαστη βαρκάδα στις εκβολές του ποταμού στην Αμμουδιά (20 λεπτά απ’ την Πάργα), μια επίσκεψη που μας έμεινε για πάντα στο Νεκρομαντείο στον Μεσοπόταμο (6-7 λεπτά απ’ την Αμμουδιά) και τώρα φτάνουμε στη Γλυκή (20 λεπτά απ’ το Νεκρομαντείο) στις περίφημες Πηγές του Αχέροντα.

Αν πάντως το φαράγγι του Αχέροντα ταυτιζόταν με τις Πύλες του Άδη, ομολογώ πως ο Άδης τελικά πρέπει να ήταν… απίστευτο μέρος!

Παίρνεις μαζί σου μαγιό, αντιηλιακά, καπέλα, νερά (αν έχεις κι εκείνα τα παπούτσια για το νερό, για να πατάς πιο άνετα στις πέτρες, τότε είσαι ακόμα πιο άνετος) και ξεκινάς ν’ ανακαλύψεις ένα απ’ τα ωραιότερα σημεία της πατρίδας μας.

Μπορείς να περπατήσεις παράλληλα με το ποτάμι.

Το μονοπάτι δίπλα στις όχθες είναι βατό, δε θα χεις κανένα πρόβλημα.

Η φύση οργιάζει δίπλα στα παγωμένα κρυστάλλινα νερά.

Οι ταξιδιώτες μπαίνουν στο ποτάμι, το περπατούν και ζουν κάτι πραγματικά μοναδικό (κι εκείνοι που δεν έχουν πολλές αντοχές και θέλουν απλώς να ζήσουν από κοντά αυτό το δώρο της ελληνικής φύσης και βεβαίως οι λάτρεις των extreme sports)

Μπορείς να κανονίσεις διάφορες δραστηριότητες (ιππασία, river trekking κτλ) και μπορείς και ν’ αράξεις και στα τραπεζάκια πάνω στον Αχέροντα και να… ξεχάσεις και τ’ όνομά σου!

Έχεις κι επιλογή διαμονής στις Πηγές του Αχέροντα.

Όλα εδώ μοιάζουν γαλήνια και φιλόξενα.

P.S. Επιστρέφουμε ενθουσιασμένοι στο ξενοδοχείο μας. Τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις σε μια ακτίνα τόσων λίγων χιλιομέτρων. Η Πάργα δικαιώνει για άλλη μια φορά εκείνους που τη θεωρούν έναν απ’ τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας μας. 

Γλυκή 462 00

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi