EUBOUS: Πάμε στη Χαλκίδα Ειδικά Γι’ αυτό το Καινούργιο Εστιατόριο!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ήταν το πολυαναμενόμενο opening του καλοκαιριού.

Οι πηγές μας στη Χαλκίδα (όλοι τους καλοφαγάδες, έμπειροι στο fine dining και στην…καλοπέραση) μας πληροφορούσαν για το καινούργιο top στέκι στην αγαπημένη μας πόλη.

Οπότε δεν χάνουμε χρόνο.

Ξεκινάμε για Εύβοια Πηγαίνουμε για… ρεπορτάζ.

Και τελικά περνάμε μια απ’ τις ωραιότερες summer νύχτες μας.

Δώσε προσοχή – γιατί η Χαλκίδα βρίσκεται δίπλα μας και θα τις χρειαστείς τις πληροφορίες…).

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Απορώ, πως τόσα χρόνια δεν υπήρχε μαγαζί εκεί.

Μιλάμε για το… φιλέτο της πόλης!

Φουλ κεντρικά, με θέα τη μεγάλη περατζάδα της Χαλκίδας.

Το spot είναι εκπληκτικό.

ΤΟ CONCEPT

Το Eubous (προφέρεται Ευβούς – «ευ» και «βους», το καλό βόδι, το νόστιμο κρέας δηλαδή, για να συνεννοηθούμε, βρισκόμαστε και στην Εύβοια…) είναι ένα high class «κρεατάδικo», που παίζει στα ίσα αντίστοιχα εστιατόρια της Αθήνας- κι όχι μόνο.

ΤΙ ΦΑΓΑΜΕ

Έγινε ο χαμός..!

Τόσο απλά.

Ξεκινάμε:

Άψογες οι σαλάτες – Πατζαροσαλάτα και Χωριάτικη.

Εξαιρετικά νόστιμοι (ζήτω το κίμινο!) οι Κολοκυθοκεφτέδες (κολοκύθι, φέτα,αριάνι) και το Ταρτάρ Βοδινό (Yuca Chips, πίκλα εσαλότ, ντομάτα, γιαούρτι).

Έχει γίνει ήδη best-seller η Μπογάνα (αρνί κροκέτα, ντομάτα, ξινομυζήθρα). Και να μην τρελαίνεσαι γι’ αρνί, εδώ δε θα σου αφήσει αυτήν την έντονη γεύση, έχει γίνει εξαιρετική διαχείριση των υλικών.

Αλλά εγώ θέλω να γίνει best-seller και το εξαιρετικό Σαγανάκι (γραβιέρα, λεμόνι, αρμπαρόριζα). Και θα γίνει.

Και τώρα πάμε στο βαρύ πυροβικό

(παίρνουμε μια μεγάλη ανάσα.. 3…2…1… Rolling!)

Tomahawk!

Αυτή είναι μπριζόλα, φίλε μου!

Θηριώδης, με τρυφερό, χυμώδες, πεντανόστιμο κρέας.

Και Tomahawk και T-Bone αποδεικνύουν αμέσως πως μιλάμε ξεκάθαρα για εκλεκτό κρέας και γι’ άψογο ψήσιμο – και φυσικά καταλαβαίνεις, γιατί αυτό το μαγαζί θα γεμίζει από ανθρώπους, που ψάχνουν να βρουν τέτοια γευστικά πιάτα.

Γουρουνοπούλα είπατε;

Φέρτε την κι αυτήν!

(δεν την έχει πάντα στο menu, ρώτα μήπως βγάζει εκείνη την ημέρα και σταθείς τυχερός).

Η Σοφία, που θέλει και τα ζυμαρικά της (αλίμονο…) έφαγε κι ένα Αποδομημένο Παστίτσιο (που υπό άλλες συνθήκες θα ζητούσε και 1-2 μερίδες για το σπίτι…) και μια σπέσιαλ Κατσικομακαρονάδα(!). 

Θα σηκωνόμασταν να χειροκροτήσουμε δυνατά τον Chef και στα γλυκά – γιατί το αξίζει – αλλά, μετά από τόσο φαγητό, το κάναμε νοερά.

Τα γλυκά στο Eubous ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!

Όλα χειροποίητα (δεν υπάρχει τίποτα ετοιματζίδικο στις πρώτες ύλες).

Τεράστια επιτυχία έχει το Εκμέκ Τσουρέκι (και δικαίως), λάτρεψα την Πορτοκαλόπιτα και τη Λάβα Κέικ. Πήραμε και μια τζούρα Μιλφέιγ – γιατί ζηλέψαμε από διπλανό τραπέζι, τρομάρα μας…

ΤΙ ΗΠΙΑΜΕ

Πολύ σωστή λίστα κρασιών (όχι χαοτική), μ’ εξαιρετικές local επιλογές και κάποιες value for money προτάσεις (χαίρεσαι σ’ ένα καλό εστιατόριο να μπορείς να πάρεις μπουκάλι από μεγάλο οινοποιείο με λιγότερα από 10 ευρώ).

Τα cocktails είναι άλλη μια δύναμη του μαγαζιού.

Μας βλέπω ν’ αράζουμε και στη μπάρα (γιατί τέτοιοι είμαστε).

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ιδανικό το σέρβις (έτσι ακριβώς, όπως πρέπει να είναι σ’ ένα τέτοιο μέρος, όπου έρχεσαι για να χαλαρώσεις και ν’ απολαύσεις θέα και γεύσεις), απίστευτα ρολαρισμένο για το μικρό χρονικό διάστημα, που έχει ανοίξει η επιχείρηση.

Ο Chef – ο Δημήτρης Μάγειρας, όνομα και πράγμα(!) – έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Χαίρεσαι να βλέπεις νέους ανθρώπους, με τέτοιο πάθος και τέτοια αποτελέσματα.

Οι ιδιοκτήτες, ο Χρήστος κι ο Γιάννης, είναι ξεκάθαρο πως είναι άνθρωποι με όραμα κι έχουν φτιάξει αυτό ακριβώς που έλειπε απ’ τη Χαλκίδα.

Ένα μεγάλο Μπράβο σ’ όλους τους.

(Επίσης, πάει μας κατέστρεψαν, γιατί μας βλέπω κάθε free Σαββατοκύριακο εκεί… Τουλάχιστον έχει μερικές από τις αγαπημένες μας παραλίες το νησί και θα χάνουμε καμιά θερμίδα στο κολύμπι…).

P.S. Είναι εντελώς καλοκαιρινό το spot που βλέπεις. Αλλά, συγχρόνως, έχει φτιαχτεί ένας πραγματικά καλαίσθητος εσωτερικός χώρος για τον χειμώνα. Ηρεμείς, με το που μπαίνεις.

EUBOUS

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 1, Χαλκίδα 341 00

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi