Πραγματικά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Μπήκαμε στα υπόγεια τούνελ ελληνικού νησιού!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η μισή Λέρος από κάτω είναι σκαμμένη.

Ένα νησί, που από το ’30 και για χρόνια – λόγω του φυσικού του λιμανιού στο Λακκί- λειτουργούσε ως στρατιωτική βάση, ως Ναύσταθμος των Ιταλών.

Μέσα σ’ ένα από αυτά τα τούνελ, βρίσκεται σήμερα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία, που έχουμε συναντήσει στην Ελλάδα. Το Πολεμικό Μουσείο – Τουνελ Μερικιάς.

Με το που μπαίνεις, μένεις έκθαμβος.

Βρίσκεσαι πραγματικά μέσα στις πολεμικές στοές του παρελθόντος.

Ανάμεσα σου αντικείμενα, που όσο τα προσέχεις, τόσο ζωντανεύουν μπροστά σου οι μάχες κι οι ανθρώπινες αγωνίες. Κράνη χτυπημένα από σφαίρες, όπλα, αυθεντικές στολές, προσωπικά είδη – τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεές ανθρώπων που πολέμησαν.

Κι όσο περιφέρεσαι στο τούνελ με την υποβλητική ατμόσφαιρα, όλο το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ζωντανά φοβιστικό, καθώς ακούγονται από τα μεγάφωνα σειρήνες και αυθεντικοί ήχοι της εποχής εκείνης.

Μια πραγματικά ξεχωριστή μουσειακή εμπειρία. Εξαιρετική προσπάθεια, συγχαρητήρια σε όλους για το αποτέλεσμα. Ίσως το πιο απρόσμενα εντυπωσιακό σύγχρονο μουσείο στην χώρα μας,

P.S.  Η ιστορία από τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” βασίζεται στη μεγάλη μάχη της Λέρου και στα κανόνια του Ιταλικού Ναυτικού Πυροβολικού, που ήταν από τα ισχυρότερα στον πλανήτη, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Πολεμικό Μουσείο

Λακκί, Μερικιά, Λέρος 854 00

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

More to explorer

Ποιο εστιατόριο είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό, που όμως το ανακαλύπτουν ταξιδιώτες απ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό που αντικρίζεις μοιάζει με σκηνικό ρομαντικής ταινίας. Αυτό που τρως μοιάζει με γαστρονομικό όνειρο. Αυτό που ζεις, δε μοιάζει με τίποτα

Read More »

Με παντρεύεσαι;

Σοφία: Κορίτσια, κορίτσια, προσέξτε με! Πέτρος: Εεε… Σοφία μου, ήδη μ’ αυτήν την εισαγωγή, έχουμε χάσει το ανδρικό κοινό… Σοφία: (σήκωμα φρυδιού)

Read More »

© All rights reserved | Made by Elena Kardamitsi